SKU
HI36183

Staklena ORP elektroda s DIN priključkom za brzo povezivanje - HI36183

227,00 €
Na lageru
HI36183 je staklena ORP elektroda, koja se može puniti s jednim spojem i ugrađenim temperaturnim senzorom te DIN priključkom za brzo spajanje. Ova vrsta priključka zaštićena je od određenih mjerača, poput HI98190. Elektroda HI36183 ORP ima jedan keramički spoj u vanjskoj referentnoj ćeliji, a ORP osjetni klin izrađen je od platine. Ovo razmatranje dizajna idealno je za mjerenja u laboratorijima i mjerenjima reakcija smanjenja oksidacije opće namjene.
  • Ugrađeni temperaturni senzor
  • Elektroda koja se može ponovno puniti
  • Platinasti osjetljivi pin

Hanna Instruments nudi širok izbor elektroda dizajniranih za mnogo različitih primjena. Tip osjetljivosti tipa, materijal tijela, vrsta spoja, vrsta referentne vrijednosti i korišteni elektrolit samo su neka od razmatranja u dizajnu.

HI36183 koristi platinastu iglu, stakleno tijelo, jednostruki keramički spoj i može se ponovno puniti s 3,5M KCl AgCl.

 

Platinasti osjetljivi pin

Senzor HI36183 ORP izrađen je od platine. ORP senzor mora biti kemijski inertan; ne može se sam oksidirati ili reducirati. Također mora imati odgovarajuće površinske karakteristike za promicanje brze izmjene elektrona, svojstva poznatog kao velika gustoća izmjenične struje. Pokazalo se da dva plemenita metala dobro rade u tu svrhu: čista platina i čisto zlato koriste se u izradi ORP senzora. Često se daje prednost platinastom senzoru jer je mehanički jednostavniji i sigurniji za proizvodnju. Platina se može zavariti na staklo i ima sličan toplinski koeficijent.

 

Stakleno tijelo

Stakleno je tijelo idealno za laboratorijsku uporabu. Staklo je otporno na mnoge agresivne kemikalije i lako se čisti. Stakleno tijelo također omogućuje brzi prijenos topline na unutarnji referentni elektrolit. mV koji generira referentna ćelija ovisi o temperaturi. Što je ravnoteža brža, referentni potencijal je postojaniji.

 

Jednostruki keramički spoj

Vanjski spoj elektrode, poznat i kao solni most, neophodna je komponenta električnog kruga. Kretanje iona mora prolaziti kroz spoj radi stabilnog očitanja. Vanjska referenca ima jednu keramičku fritu. Keramika je porozni materijal koji se lako stapa sa staklenim tijelom i ima sličan koeficijent širenja. Jedan keramički spoj ima protok od 15-20 μL / sat. Dostupni su i drugi tipovi spojeva s većim protocima i izrađeni od različitih materijala.

 

Punjiva

HI3618B je sonda za ponovno punjenje. Budući da se radi o ORP elektrodi s jednim spojem, otopina za punjenje je HI7071 3,5M KCl AgCl. Ako se koristi ORP elektroda koja se može ponovno napuniti, poklopac za punjenje treba ukloniti prije mjerenja. Uklanjanjem poklopca stvara se pozitivni tlak u referentnoj ćeliji što omogućuje veću brzinu protoka elektrolita kroz vanjski spoj. Veća brzina protoka rezultirat će bržim i stabilnijim očitanjem.

 

DIN priključak za brzo povezivanje

HI36183 koristi Quick Connect DIN priključak koji olakšava pričvršćivanje i uklanjanje sonde. Ova vrsta priključka zaštićena je od mjerača. Pogledajte tablicu specifikacija za kompatibilne mjerače.

 

Specifikacije

 

Materijal tijela

Staklo

Referentna elektroda

jednostruki, Ag/AgCl

Spoj / protok

keramički, jednostruki / 15-20 uL / ​​h

Elektrolit

KCl 3.5M AgCl

Raspon

±2000 mV

Maks. tlak

0.1 bar

Oblik sonde

igla od platina

Promjer

12 mm

Preporučena radna temperatura

-5 to 70°C (23 to 158°F) - LT

Temperaturni senzor

Da

Pojačalo

Da

Kabel

5-polni; 1 m (3.3’)

Povezivanje

Quick Connect DIN

Primjena

laboratorij, opće namjene

Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana