Profesionalni pH-mjerač jogurta - HI98164
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 710,00 EUR (5.349,50 kn)
- Brzi priključak DIN konektor
- USB veza za prijenos podataka
- Namjenska tipka za pomoć
Detalji
Nadzor pH je presudan za proizvodnju konzistentnog, kvalitetnog jogurta. Jogurt nastaje vrenjem mlijeka živim bakterijskim kulturama. Većina jogurta cijepi se početnom kulturom koja se sastoji od Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Jednom kad se doda živa kultura, smjesa mlijeka i bakterija se inkubira, što omogućuje fermentaciju laktoze u mliječnu kiselinu. pH smjese pada i postaje kiseliji zbog proizvodnje mliječne kiseline; upravo ovo smanjenje pH uzrokuje koagulaciju i taloženje proteina kazeina u mlijeku, što rezultira teksturi sličnom jogurtu.
Proizvođači jogurta prestaju s inkubacijom kad se dostigne određena razina pH. Većina proizvođača ima željenu točku između pH 4,0 i 4,6 u kojoj se fermentacija zaustavlja brzim hlađenjem. Unutar ovog raspona pH prisutna je idealna količina mliječne kiseline za jogurt, koja mu daje karakterističnu trpkost, pomaže u zgušnjavanju i djeluje kao konzervans protiv nepoželjnih sojeva bakterija.
Provjerom da li se fermentacija nastavlja do unaprijed određene pH vrijednosti, proizvođači jogurta mogu osigurati da njihovi proizvodi ostanu dosljedni u pogledu okusa, arome i teksture. Odstupanje od unaprijed određenog pH može dovesti do smanjenog vijeka trajanja jogurta ili stvoriti previše gorak ili trpak proizvod. Sinereza se može dogoditi i ako se fermentacija zaustavi prerano ili prekasno, što rezultira previše alkalnim ili previše kiselim jogurtom. Sinereza je odvajanje tekućine, u ovom slučaju sirutke, od krutih sastojaka mlijeka. Potrošači očekuju da će jogurt ostati teksturno postojan, pa je osiguravanje zaustavljanja fermentacije na odgovarajućem pH od vitalne važnosti za percepciju potrošača.
Jogurt može pružiti brojne izazove osobi koja treba izmjeriti pH. Jogurt je polučvrsta kaša koja ima vrlo visok udio krutina. Ova vrsta uzorka premazat će osjetljivu površinu staklene membrane i / ili začepiti referentni spoj. FC2133 koji se isporučuje s HI98164 dizajniran je posebno za mjerenje pH u jogurtu. Od oblika stožastog vrha za lakši prodor do otvorenog spoja koji se odupire začepljenju; FC2133 je idealna pH elektroda opće namjene za proizvode poput jogurta. FC2133 spaja se na HI98164 pomoću brzo povezivog, vodonepropusnog DIN priključka, omogućavajući sigurno pričvršćivanje bez navoja.
Stakleno tijelo
Stakleno tijelo FC2133 kemijski je otporno i brzo postiže toplinsku ravnotežu, što omogućuje brži i stabilniji odgovor pri mjerenju pH u uzorcima koji nisu na sobnoj temperaturi.
Konusni stakleni vrh
Konusni oblik vrha omogućuje prodiranje u krutine, polukrute tvari i emulzije za izravno mjerenje pH u uzorcima kao što je jogurt.
Otvoreni spoj
Konstrukcija otvorenog spoja sastoji se od čvrstog sučelja gela (viskolen) između uzorka i unutarnje referentne elektrode Ag / AgCl. Ovo sučelje ne samo da sprječava ulaz srebra u uzorak, već ga i čini nepropusnim za začepljenje, što rezultira brzim odzivom i stabilnim očitavanjem.
Ugrađeni temperaturni senzor
Pogreške u kalibraciji i mjerenju uklanjaju se automatskim nadoknađivanjem temperature koju daje integrirani temperaturni senzor.
Osim što se isporučuje s jedinstvenom pH elektrodom izrađenom za jogurt, HI98164 ima i Hanninu jedinstvenu CAL Check ™ značajku koja upozorava korisnika na potencijalne probleme tijekom postupka kalibracije. To je vrlo važno za proizvođača hrane jer je vjerojatno da će sonda biti obložena čvrstim tvarima koje se nalaze u prehrambenom proizvodu koji se mjeri. Ovaj premaz može lako dovesti do grešaka u mjerenju pH. Uspoređujući prethodne podatke umjeravanja s trenutnom kalibracijom, mjerač će obavijestiti korisnika, uz upozorenja na zaslonu, kada treba sondu očistiti, zamijeniti ili ako je puferska pH otopina kontaminirana. Nakon kalibracije, ukupno stanje sonde prikazuje se na zaslonu kao postotak od 0 do 100% uz prirast u intervalima od 10%. Na stanje sonde utječu i značajke pomaka i nagiba pH elektrode, obje se mogu naći u GLP podacima.
Pritiskom na virtualni ključ “AutoHold” u modu za mjerenja, mjerač će se zamrznuti i automatski prijaviti stabilno očitavanje. Upozorenje "izvan raspona kalibriranja" može se omogućiti, što će upozoriti korisnika kada očitanje nije u rasponu kalibriranih pH vrijednosti.
“Log-on-demand” mod omogućuje korisniku snimanje i spremanje do 200 uzoraka. Zapisani podaci, zajedno s pripadajućim GLP podacima, mogu biti opozvani ili preneseni na računalo s Hanna HI920015 mikro USB kabelom i HI92000 softverom za sljedivost u vođenju zapisa za određene serije proizvoda. GLP podaci uključuju datum, vrijeme, pufere za kalibraciju, pomak i nagib te su izravno dostupni pritiskom na namjenski GLP ključ.
Kontekstualni izbornik za pomoć koji se zasniva na zaslonu koji se trenutno gleda može se pristupiti u bilo kojem trenutku pritiskom na poseban gumb.
Grafički LCD zaslon visokog kontrasta jednostavan je za gledanje na otvorenom, pod jakim sunčevim svjetlom, kao i na slabo osvijetljenim područjima s pozadinskim osvjetljenjem. Kombinacija namjenskih i virtualnih tipki omogućuje jednostavno i intuitivno upravljanje mjeračem na različitim jezicima.
Kompaktni, izdržljivi kovčeg za nošenje HI720161 termički je oblikovana da sadrži sve potrebne komponente za terensko mjerenje, uključujući mjerač i elektrodu, čaše, puferske otopine.
Zaslon za postavljanje
Naš opsežni zaslon za postavljanje sadrži mnoštvo opcija koje se mogu konfigurirati, kao što su vrijeme, datum, jedinice temperature i jezik za pomoćne zaslone i vodiče.
Kalibracija
pH kalibracija sadrži detaljne CAL Check ™ poruke. Korisnici se provode kroz postupak kalibracije korak po korak s uputama na zaslonu.
GLP
Sveobuhvatne GLP funkcije izravno su dostupne pritiskom na GLP tipku. Podaci o kalibraciji, uključujući: datum, vrijeme, pomak, nagib i pufere koji se koriste u posljednjem umjeravanju, mogu se pregledati.
Značajke / Prednosti:
Ergonomski, čvrsti, vodootporni (IP67) dizajn
Isporučuje se s FC2133 pH / temperaturnom elektrodom za njegu hrane
- Vrh konusnog oblika za lako prodiranje u polu-krute tvari
- Konstrukcija otvorenog spoja otporna je na začepljenje krutih tvari u hrani
- Stakleno tijelo koje se lako čisti
- Ugrađeni temperaturni senzor za mjerenja s temperaturnom kompenzacijom
pH kalibracija u pet točaka sa sedam standardnih pufera i pet pufera prilagođeni korisniku
CAL Check
- Upozorava korisnika na potencijalne probleme tijekom kalibracije, uključujući i vrijeme čišćenja elektrode i moguću kontaminaciju pufera
- Prikazuje opće stanje pH elektrode nakon umjeravanja koja se temelji na karakteristikama pomaka i nagiba
Prijava na zahtjev
- Pohranite podatke mjerenja pritiskom na gumb
AutoHold
- Zamrzava prikaz očitanja mjerenja nakon stabilizacije
GLP Značajke
- GLP podaci, uključujući datum, vrijeme, pufere za kalibriranje pH, pomak i nagib
- GLP podaci pohranjeni sa zapisanim podacima za sljedivost
Vrijeme kalibracije upozorava korisnika u određenom intervalu kada je kalibracija istekla
Odabir više jezika
Trajanje baterije od 200 sati s prikazom razine napunjenosti baterije na zaslonu mjerenja
Izbornik se koristi za jednostavnu upotrebu s proširenom funkcionalnošću virtualnog ključa
Kontekstualna pomoć pritiskom na gumb
LCD zaslon s pozadinskim osvjetljenjem
Povezivanje
- Povezivanje s računalom putem zapečaćenog opto-izoliranog micro USB-a i HI92000 softvera.
Specifikacije
Ime specifikacije |
Detalji |
sku |
HI98164 |
pH raspon |
-2.0 do 20.0 pH / -2.00 do 20.00 pH / -2.000 do 20.000 pH |
pH rezolucija |
0.1 pH / 0.01 pH / 0.001 pH |
pH točnost (@25°C/77°F) |
±0.1 pH / ±0.01 pH / ±0.002 pH |
pH kalibracija |
Kalibracija do pet točaka, sedam standardnih pufera dostupnih (pH 1,68, 4,01, 6,86, 7,01, 9,18, 10,01, 12,45) i pet prilagođenih pufera |
mV raspon |
±2000.0 mV |
mV rezolucija |
0.1 mV |
mV točnost |
±0.2 mV |
Raspon temperature |
-20.0 do 120.0 °C (-4.0 do 248.0 °F) |
Rezolucija temperature |
0.1 °C (0.1 °F) |
Točnost temperature (@25°C/77°F) |
±0.4 °C (±0.8 °F) (isključujući pogrešku sonde) |
Temperaturna kompenzacija |
Automatska |
Značajka dnevnika |
Na zahtjev, 200 uzoraka (100 pH i 100 mV) |
Povezivanje |
Povezivanje s PC-om opto-izolirani USB |
GLP |
da |
Napajanje |
1.5V AA baterije (4 kom) |
Potrošnja energije |
cca. 200 sati neprekidne upotrebe bez pozadinskog osvjetljenja (50 sati s pozadinskim osvjetljenjem) |
Okoliš |
2 do 50 °C (32 do 122 °F) max. RH 100% IP67 |
Dimenzije |
187 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4”) |
Težina |
402 g (14.2 oz) |
Informacije o naručivanju |
HI98164 se isporučuje s FC2133 PVDF pH elektrodom, HI7004M pH 4,01 puferskom otopinom (230 mL), HI7007M pH 7,01 puferskom otopinom (230 mL), HI700643 elektrodom za čišćenje i dezinfekciju (otopina za čišćenje i dezinfekciju elektroda) (2), 1,5 V AA baterije (4), softver za računalo HI92000, mikro USB kabel HI920015, upute za uporabu s vodičem za brzi početak, certifikat kvalitete instrumenta i tvrdi kovčeg HI720161. |
Jamstvo |
2 godine |
Preporučena sonda |
FC2133 Foodcare PVDF tijelo, pH elektroda s unutarnjim senzorom temperature, DIN konektor za brzo spajanje i 1 m (3,3’ kabel) |