SKU
HI98165

Profesionalna mjerač pH sira - HI98165

710,00 €
Na lageru
HI98165 je robustan, vodootporan, prenosiv pH mjerač hrane koji mjeri pH i temperaturu pomoću specijalizirane elektrode s FC2423 elektrodom za sir. Ovaj profesionalni, vodootporni mjerač zadovoljava standarde IP67. HI98165 se isporučuje sa svim potrebnim dodacima za provođenje mjerenja pH / temperature upakiranim u izdržljiv termoformirani kofer za nošenje uređaja, sonde i kalibracijskih otopina koji ih čvrsto drži na svom mjestu.
 • Brzi priključak DIN konektor
 • USB veza za prijenos podataka
 • Namjenska tipka za pomoć

pH je važno mjerenje u cjelokupnom procesu proizvodnje sira. Od početnih mjerenja dolaznog mlijeka do konačnih mjerenja zrelog sira, pH je najvažniji parametar za kontrolu kvalitete sira i sigurnosti.

Zakiseljavanje mlijeka započinje dodatkom bakterijske kulture i sirila. Bakterije troše laktozu i stvaraju mliječnu kiselinu kao nusprodukt fermentacije. Proizvedena mliječna kiselina uzrokovat će snižavanje pH mlijeka. Nakon što mlijeko dosegne određeni pH dodaje se sirilo. Enzimi u sirilu pomažu u ubrzavanju sušenja i stvaranju čvršće tvari. Za proizvođače sira koji razrjeđuju sirilo, pH vode za razrjeđivanje je također kritičan; voda koja je blizu pH 7 ili više može deaktivirati sirilo, uzrokujući probleme s koagulacijom.

Nakon što se skute isijeku, promiješaju i kuhaju, tekuća sirutka mora se ocijediti. pH vrijednosti sirutke pri odvodu izravno utječe na sastav i teksturu konačnog proizvoda od sira. Sirutka koja ima relativno visok pH doprinosi većoj razini kalcija i fosfata i rezultira tvrđim sirom. Tipične razine pH pri ispuštanju mogu varirati ovisno o vrsti sira; na primjer, švicarski sir se ispušta između pH 6,3 i 6,5, dok se sir Cheddar između pH 6,0 i 6,2.

Tijekom soljenja sir upija sol iz otopine soli i gubi višak vlage. pH otopine soli mora biti blizu pH sira, osiguravajući ravnotežu iona poput kalcija i vodika. Ako dođe do neravnoteže prilikom salamurenja, konačni proizvod može imati oštećenja kore, promjene boje, oslabljenu teksturu i kraći rok trajanja.

Sirevi moraju pasti unutar uskog raspona pH kako bi se osiguralo optimalno okruženje za mikrobne i enzimske procese koji se događaju tijekom zrenja. Kultura bakterija koja se koristi za zrenje odgovorna je za poznate karakteristike kao što su rupe u švicarskom siru, bijeli plijesan na kori Brie i aroma limburger sira. Odstupanje od idealnog pH ne šteti samo ekologiji bakterija, već i strukturi sira. Viša razina pH može rezultirati sirevima koji su elastičniji dok niža pH vrijednost može uzrokovati krhkost.

Proizvodi od sira mogu pružiti brojne izazove osobi koja mora mjeriti pH. Proizvodi od sira obično su čvrsti do polučvrsti. Obje vrste uzoraka prekriti će osjetljivu površinu staklene membrane i/ili začepiti referentni spoj. FC2423 koji se isporučuje sa HI98165 dizajniran je posebno za mjerenje pH u siru. FC2423 koji se izrađuje od konusnog oblika vrha u izdržljivom tijelu od nehrđajućeg čelika promjera 5 mm za lak prodor u sir bez puštanja u otvoreni spoj koji je otporan na začepljenja; FC2423 je idealna pH elektroda opće namjene za sir. FC2423 se na HI98165 povezuje quick-connect, vodootpornim DIN priključkom, čime se omogućava sigurno pričvršćivanje bez navoja.

HI99165 koristi pH-elektrodu FC242D ojačanu nehrđajućim čelikom. Ova specijalizirana elektroda nudi brojne značajke koje poboljšavaju testiranje pH kod proizvođača sira. Čvrsto tijelo elektrode od nehrđajućeg čelika zajedno s konusnim osjetnim vrhom omogućava prodiranje u sir tijekom različitih točaka procesa proizvodnje. Integrirani temperaturni senzor osigurava i da se svim pH mjerenjima nadoknadi temperatura bez potrebe za zasebnom temperaturnom sondom.

Tijelo od nehrđajućeg čelika
Tijelo od nehrđajućeg čelika AISI 316 nudi dugotrajnost u proizvodnom pogonu i može podnijeti koncentracije klorida koji uzrokuju koroziju u drugim vrstama legura.

Konusni stakleni vrh
Konusno oblikovani oblik vrha omogućuje prodiranje u krute tvari, polučvrste tvari i emulzije za izravno mjerenje pH u uzorcima poput sira.

Ugrađeni temperaturni senzor
Pogreške u kalibraciji i mjerenju uklanjaju se automatskim nadoknađivanjem temperature koju daje integrirani temperaturni senzor.

Osim što se opskrbljuje jedinstvenom pH elektrodom izrađenom za sir, HI98165 ima i Hannu jedinstvenu CAL Check ™ značajku koja upozorava korisnika na potencijalne probleme tijekom postupka umjeravanja. To je vrlo važno za proizvođača hrane jer je vjerojatno da će sonda biti obložena čvrstim tvarima koje se nalaze u prehrambenom proizvodu koji se mjeri. Ovaj premaz može lako dovesti do grešaka u mjerenju pH. Uspoređujući prethodne podatke umjeravanja s trenutnom kalibracijom, mjerač će obavijestiti korisnika, uz upozorenja na zaslonu, kada treba sondu očistiti, zamijeniti ili ako je puferska pH otopina kontaminirana. Nakon kalibracije, ukupni uvjeti sonde prikazuju se na zaslonu kao postotak od 0 do 100% uz prirast u intervalima od 10%. Na stanje sonde utječu i značajke pomaka i nagiba pH elektrode, obje se mogu naći u GLP podacima.

Pritiskom na virtualni ključ “AutoHold” u modu za mjerenja, mjerač će se zamrznuti i automatski prijaviti stabilno očitavanje. Upozorenje "izvan raspona kalibriranja" može se omogućiti, što će upozoriti korisnika kada očitanje nije u rasponu kalibriranih pH vrijednosti.

“Log-on-demand” mod omogućuje korisniku snimanje i spremanje do 200 uzoraka. Zapisani podaci, zajedno s pripadajućim GLP podacima, mogu biti opozvani ili preneseni na računalo s Hanna HI920015 mikro USB kabelom i HI92000 softverom za sljedivost u vođenju zapisa za određene serije proizvoda. GLP podaci uključuju datum, vrijeme, pufere za kalibraciju, pomak i nagib te su izravno dostupni pritiskom na namjenski GLP ključ.

Kontekstualni izbornik za pomoć koji se zasniva na zaslonu koji se trenutno gleda može se pristupiti u bilo kojem trenutku pritiskom na poseban gumb.

Grafički LCD zaslon visokog kontrasta jednostavan je za gledanje na otvorenom, pod jakim sunčevim svjetlom, kao i na slabo osvijetljenim područjima s pozadinskim osvjetljenjem. Kombinacija namjenskih i virtualnih tipki omogućuje jednostavno i intuitivno upravljanje mjeračem na različitim jezicima.

Kompaktna i izdržljiva torba HI720165 termoformirana je za držanje svih potrebnih komponenti za mjerenje na terenu, uključujući uređaj i elektrodu, čaše, puferske otopine i otopine za čišćenje.

 

Zaslon za postavljanje
Naš opsežni zaslon za postavljanje sadrži mnoštvo opcija koje se mogu konfigurirati, kao što su vrijeme, datum, jedinice temperature i jezik za pomoćne zaslone i vodiče.

Kalibracija
pH kalibracija sadrži detaljne CAL Check ™ poruke. Korisnici se provode kroz postupak kalibracije korak po korak s uputama na zaslonu.

GLP
Sveobuhvatne GLP funkcije izravno su dostupne pritiskom na GLP tipku. Podaci o kalibraciji, uključujući: datum, vrijeme, pomak, nagib i pufere koji se koriste u posljednjem umjeravanju, mogu se pregledati.

Značajke / Prednosti:

Ergonomski, čvrsti, vodootporni (IP67) dizajn

Isporučuje se s FC2423 Foodcare pH/temperaturnom elektrodom

 • Izdržljivo kućište od nehrđajućeg čelika promjera samo 5 mm
 • Vrh konusnog oblika za lako prodiranje u polu-krute tvari
 • Konstrukcija otvorenog spoja otporna je na začepljenje krutih tvari u hrani
 • Ugrađeni temperaturni senzor za mjerenja s temperaturnom kompenzacijom

pH kalibracija u pet točaka sa sedam standardnih pufera i pet pufera prilagođeni korisniku

CAL Check

 • Upozorava korisnika na potencijalne probleme tijekom kalibracije, uključujući i vrijeme čišćenja elektrode i moguću kontaminaciju pufera
 • Prikazuje opće stanje pH elektrode nakon umjeravanja koja se temelji na karakteristikama pomaka i nagiba

Prijava na zahtjev

 • Pohranite podatke mjerenja pritiskom na gumb

AutoHold

 • Zamrzavanje prikazano očitanje mjerenja nakon stabilizacije

GLP Značajke

 • GLP podaci, uključujući datum, vrijeme, pufere za kalibriranje pH, pomak i nagib
 • GLP podaci pohranjeni sa zapisanim podacima za sljedivost

Vrijeme kalibracije upozorava korisnika u određenom intervalu kada je kalibracija istekla

Odabir više jezika

Trajanje baterije od 200 sati s prikazom razine napunjenosti baterije na zaslonu mjerenja

Izbornik se koristi za jednostavnu upotrebu s proširenom funkcionalnošću virtualnog ključa

Kontekstualna pomoć pritiskom na gumb

LCD zaslon s pozadinskim osvjetljenjem

Povezivanje

 • Povezivanje s računalom putem zapečaćenog opto-izoliranog micro USB-a i HI92000 softvera.

 

Specifications

Specification Name Detail
sku HI98165
pH Range -2.0 to 20.0 pH / -2.00 to 20.00 pH / -2.000 to 20.000 pH
pH Resolution 0.1 pH / 0.01 pH / 0.001 pH
pH Accuracy (@25°C/77°F) ±0.1 pH / ±0.01 pH / ±0.002 pH
pH Calibration Up to five point calibration, seven standard buffers available (pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45), and five custom buffers
mV Range ±2000.0 mV
mV Resolution 0.1 mV
mV Accuracy ±0.2 mV
Temperature Range -20.0 to 120.0 °C (-4.0 to 248.0 °F)
Temperature Resolution 0.1 °C (0.1 °F)
Temperature Accuracy (@25°C/77°F) ±0.4 °C (±0.8 °F) (excluding probe error)
Temperature Compensation Automatic
Log Feature On demand, 200 samples (100 pH and 100 mV)
Connectivity PC Connectivity opto-isolated USB
GLP Yes
Power Supply 1.5V AA batteries (4 pcs.)
Power Consumption approx. 200 hours of continuous use without backlight (50 hours with backlight)
Environment 1 to 50 °C (32 to 122 °F) max. RH 100% IP67
Dimensions 186 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4”)
Weight 401 g (14.2 oz)
Ordering Information HI98165 is supplied with FC2423 PVDF body pH electrode, HI7004M pH 4.01 buffer solution (230 mL), HI7007M pH 7.01 buffer solution (230 mL), HI700642 electrode cleaning solution for cheese residues sachet (2), 100 mL plastic beaker (2), 1.5V AA batteries (4), HI92000 PC software, HI920015 micro USB cable, instruction manual with quick start guide, instrument quality certificate and HI720165 hard carrying case.
Warranty 2 years
Recommended Probe FC2423 Pre-amplified pH and temperature probe with stainless steel sheath
Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana