SKU
HI4114

Kombinirana ionska selektivna elektroda za određivanje kalija (ISE) - HI4114

1.067,00 €
Na lageru
HI4114 je elektroda s tekućom membranom, ionska selektivna elektroda (ISE) za određivanje kalija (K ) u otopini. PVC membrana sadržana s organskim izmjenjivačem iona stvara potencijalnu promjenu zbog izmjene kalijevih iona između organske polimerne membrane i uzorka. Unutarnji osjetni elementi smješteni su u izdržljivom tijelu od polieterimida (PEI). HI4114 idealan je za razne primjene u vinu, poljoprivredi i analizi vode.
  • Senzor tekuće membrane
  • Konusna geometrija
  • Otkrivanje od 0,039 do 39,100 mg / L K

Elektroda za oređivanje kalijevih iona HI4114 kompletna je potenciometrijska stanica koja sadrži referencu srebro / srebreni klorid (Ag / AgCl) smještenu unutar PEI plastičnog tijela s elektrolitom natrijevog klorida. Unutarnji elementi izolirani su od uzorka membranom osjetljivom na organski polimer.

Hannina kombinacija ISE s tekućom membranom dizajnirana je s spojem u obliku konusa. Geometrija konusnog senzora čini spoj tekućine s ispitnom otopinom na vrhu spojnog konusa, proizvodeći vrlo stabilan referentni potencijal i dosljedne brzine protoka elektrolita u otopinu. Jednostavnim pritiskom gornjeg dijela ISE olakšava se pražnjenje otopine za punjenje elektrolita i zamjena po potrebi.

Da bi HI4114 mogao točno izmjeriti kalij, važno je da se ionska snaga standarda i uzorka prilagodi visokoj i konstantnoj vrijednosti otopinom za podešavanje ionske snage (ISA). ISA osigurava da je koeficijent aktivnosti konstantan, tako da se može mjeriti koncentracija slobodnih kalijevih iona. Mjerenje svih otopina s konstantnim ionskim jakošću smanjuje granicu pogreške između mjerenja. Kalij-tekuća membrana HI4114 ISE može mjeriti od 1µM (0,039 mg / L) do 1M (39,100 mg / L).

Tablica pretvorbe za K

  Pomnožiti

mol / L (M) do ppm (mg / L)

39100

ppm (mg / L) do M (mol / L)

2.56 x 10-5

Značajke na prvi pogled

Zamjenjivi moduli osjetnika

  • Kombinirani tekući membranski ISE su elektrode koje otkrivaju slobodne ione u otopini. Ova vrsta ISE dizajnirana je tako da uključuje jednostavnu zamjenu senzorskog modula.

Izdržljivo PEI tijelo

  • Tijelo sonde sastoji se od trajne plastike od polieterimida (PEI).

BNC povezivanje

  • HI4114 ima univerzalni BNC priključak za jednostavno spajanje na bilo koji stolni mjerač sa ženskim ulazom BNC sonde.

Teorija operacije

Elektroda za selekciju iona s tekućom membranom razvija napon zbog izmjene iona koja se događa između otopine i polimerne membrane koja sadrži organsku smolu za izmjenu iona. Kada se dodavanjem ISA fiksira ionska snaga otopine, napon je proporcionalan koncentraciji slobodnih iona u otopini.

Specifikacije

Specifikacije Detalji
SKU HI4114
Tip polimerna membrana; kombinacija
Optimalni raspon pH 1.5 do 12.0
Temperaturni Raspon 0 do 40°C
Promjer 12 mm
Duljina 120 mm
Materijal tijela PEI/PVC
Kabel 1 m koaksijalni
Uobičajene primjene određivanje iona kalija u vinu, vodama, tlima i biološkim uzorcima
Priključak BNC
Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana