SKU
FC2100

pH elektroda za mliječne proizvode (digitalna sa staklenim tijelom) - FC2100

249,00 €
Na lageru
FC2100 je digitalno stakleno tijelo, pH elektroda napunjena gelom za mliječne proizvode s ugrađenim temperaturnim senzorom za temperaturno kompenzirana mjerenja u jednom dizajnu sonde. Ova sonda ima priključak od 3,5 mm dizajniran isključivo za upotrebu s mjeračima tableta Hanna Instruments edge®. Elektroda FC2100 ima ugrađeni mikročip koji pohranjuje tip senzora, serijski broj i podatke o kalibraciji. Također sadrži dizajn otvorenog spoja s elektrolitom od viskolen gela, osjetljivi vrh izrađenu od stakla s niskom temperaturom i konusni oblik vrha. Ovo razmatranje dizajna idealno je za mjerenje pH u uzorcima kao što su mlijeko, jogurt, sir i drugi proizvodi u mliječnoj industriji. Preporučeni raspon radne temperature je od 0 do 60 ° C.
  • Ugrađeni mikročip
  • Konusni stakleni vrh
  • Otvori referentni spoj

Ugrađeni mikročip

U ugrađeni mikročip pohranjuju se tip senzora, serijski broj i podaci o kalibraciji, uključujući datum, vrijeme, pomak, nagib, stanje sonde i korištene pufere. edge® automatski dohvaća ove podatke nakon što se elektroda uključi. Sposobnost prijenosa informacija omogućuje zamjenu sondi bez potrebe za ponovnom kalibracijom. Sva pH mjerenja provode se unutar elektrode i digitalno prenose na mjerač. Time se prevladavaju svi problemi s bukom povezani s tradicionalnim analognim mjernim sustavom visoke impedance. Električna buka može se generirati iz ugrađenog temperaturnog senzora i tijekom rada u vlažnom okruženju.

Konusni stakleni vrh

Konusni oblik vrha omogućuje prodiranje u krutine, polukrute tvari i emulzije za izravno mjerenje pH u prehrambenim proizvodima, uključujući meso, sir, jogurt i mlijeko. Vrh stakla koristi posebnu LT (niskotemperaturnu) formulaciju stakla s nižim otporom od približno 50 megaoha u usporedbi s GP (općenito) staklom otpora od oko 100 megaama. To je korisno jer se mnogo hrane čuva na niskim temperaturama. Kako se temperatura stakla smanjuje u uzorku, otpor LT stakla približit će se otporu GP stakla. Ako se koristi GP staklo, otpor bi se povećao iznad optimalnog raspona, što bi rezultiralo povećanom impedancijom i na kraju utjecalo na mjerenje.

Otvori referentni spoj

Susprendirane krute tvari i proteini koji se nalaze u prehrambenim proizvodima začepit će uobičajeni keramički referentni spoj. Ovo začepljenje će ometati mjerni krug između staklene elektrode koja pokazuje i unutarnje reference, što će rezultirati sporijim vremenom odziva, nestalnim očitanjima i čestom zamjenom elektrode. Dizajn otvorenog spoja sastoji se od sučelja čvrstog gela (viskolena) između uzorka i unutarnje reference Ag / AgCl. Ovo sučelje ne samo da sprječava ulazak srebra u uzorak, već ga čini nepropusnim za začepljenje, što rezultira brzim odzivom i stabilnim očitanjem.

Tijelo staklene elektrode

Tijelo staklene elektrode prikladno je za širok spektar primjena zbog svoje kemijske otpornosti. Staklena elektroda kompatibilna je s mnogim nevodenim otapalima i drugim agresivnim kemikalijama. Staklo je također otporno na mnoge oblike zračenja, poput ultraljubičastog zračenja.

 

Specifikacije

 

Materijal tijela

Staklo

Referentna elektroda

dupli, Ag/AgCl

Spoj/Protok

Otvoren

Elektrolit

Viskolen

Raspon

pH: 0 do 12

Maks. tlak

0,1 bar

Oblik sonde

konusni (6 x 10 mm)

Preporučena radna temperatura

0 do 50°C (32 do 122°F) - LT

Temperaturni senzor

Da

Odgovarajući pin

Ne

Pojačalo

Da

Kabel

1 m (3.3’)

Povezivanje

3.5 mm

Primjena

specifična namjena, jogurt

Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana