SKU
HI1292D

pH elektroda za izravno mjerenje tla HI1292D

193,00 €
Na lageru
HI1292D je stakleno tijelo, jednokratna pH elektroda s mogućnošću ponovnog punjenja s DIN priključkom. Ova elektroda ima trostruki keramički spoj u vanjskoj referentnoj ćeliji, a konusni pH osjetni vrh izrađen je od stakla s niskom temperaturom. Posjeduje integrirano pojačalo i ugrađeni temperaturni senzor za automatski očitavanje pH s kompenzacijom temperature. Razmatranje dizajna za HI1292D idealno je za mjerenje pH u tlima i gnojnicama u tlu. HI1292D je dizajniran za upotrebu s Hanninim prijenosnim pH metrom HI99121.
  • Trostruki keramički spoj
  • Staklo za niske temperature
  • Ugrađeni temperaturni senzor

Hanna Instruments nudi širok izbor pH elektroda dizajniranih za mnogo različitih primjena. Vrsta stakla koje se koristi za osjetljivost pH, oblik, materijal tijela, vrsta spoja, vrsta referentne elektrode i elektrolit su samo neki od aspekata dizajna.

HI1292D koristi staklo s niskom temperaturom (LT), konusni vrh, stakleno tijelo, trostruki keramički spoj i može se ponovno puniti s 3,5M KCl AgCl (HI7071M).

Formulacija stakla za niske temperature

Stakleni vrh koristi posebnu niskotemperaturnu (Low temperature) staklenu formulaciju s manjim otporom od oko 50 megaohma u usporedbi s općom namjenom (General purpose) s otporom oko 100 megaohma. Kako se temperatura stakla smanjuje kada se u uzorku na niskoj temperaturi, otpor LT stakla povećat će se, približavajući se tako GP staklu pri temperaturama okoline. Ako se koristi GP staklo, otpor bi se povećao iznad optimalnog otpora za ulaz visoke impedancije pH metra. HI1292D prikladan je za upotrebu s uzorcima koji mjere od -5 do 70oC.

Konusni vrh

Konusni dizajn vrha omogućuje prodiranje u krute tvari, polu krutine i emulzije. HI1292D idealan je za izravno mjerenje pH u tlima i gnojnicama u tlu.

Stakleno tijelo

Staklo HI1292D otporno je na mnoge oštre kemikalije i lako se čisti. Stakleno tijelo također omogućuje brz prijenos topline na unutarnji referentni elektrolit. mV generiran referentnom ćelijom ovisi o temperaturi. Što je ravnoteža brža, referentni potencijal je postojaniji.

Trostruki keramički spoj

Trostruki keramički spoj omogućuje veću brzinu protoka elektrolita iz referentne ćelije u mjerni uzorak. Tipična pH elektroda imat će jedan keramički spoj koji može imati protok od 15 do 20 μL /sat. HI1292D ima tri keramička spoja u kontaktu s uzorkom, omogućujući protok od 40 do 50 µL / sat. Povećani protok osigurava veći kontinuitet između referentne elektrode i indikatorske elektrode.

Punjiva

HI1292D je sonda za ponovno punjenje. Budući da je to jednospojna pH elektroda, otopina za punjenje je HI7071M 3.5M KCl AgCl. Ako koristite pH elektrodu koja se može puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti prije kalibracije i mjerenja. Uklanjanje kapice stvara pozitivan tlak glave u referentnoj ćeliji te omogućujući veću brzinu protoka elektrolita kroz vanjski spoj. Veća brzina protoka rezultirat će bržim i stabilnijim očitanjem.

DIN priključak

HI1292D ima DIN konektor koji se može koristiti s prijenosnim mjeračem pH / temperature HI99121 za izravno mjerenje pH u tlu.

 

Specifications

 

Specification Name Detail
SKU HI1292D
Reference single, Ag/AgCl
Junction / Flow Rate cermic, single / 15-20µL/hr
Electrolyte 3.5M KCl + AgCl
Range pH: 0 to 12
Recommended Operating Temperature -5 to 70˚C (23 to 158˚F)
Tip / Shape conic (12 x 12 mm)
Diameter 12 mm
Body Length 120 mm / 175.5 mm
Temperature Sensor yes
Matching Pin no
Amplifier yes
Body Material glass
Cable 7-pole; 1 m (3.3')
Recommended Use direct soil pH measurement, soil samples, soil solution
Connection DIN
Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana