SKU
HI1330B

pH elektroda za bočice i epruvete s BNC priključkom - HI1330B

184,00 €
Na lageru
HI1330B je elektroda sa staklenim tijelom, jednokratna pH elektroda s mogućnošću ponovnog punjenja s BNC priključkom. Ova elektroda ima jedan keramički spoj u vanjskoj referentnoj ćeliji, a mali, sferni dio osjetljiv na pH izrađen je od stakla s niskom temperaturom. Ovaj dizajna idealan je za mjerenje pH u bočicama, epruvetama i manjim primjenama u posudama
  • Mali vrh
  • Staklo za niske temperature (LT)
  • Elektroda koja se može ponovno puniti

Hanna Instruments nudi širok izbor pH elektroda dizajniranih za mnogo različitih primjena. Vrsta stakla koje se koristi za osjetljivost pH, oblik, materijal tijela, vrsta spoja, vrsta referentne elektrode i elektrolit su samo neki od aspekata dizajna.

HI1330B koristi staklo s niskom temperaturom (LT), sferni vrh, stakleno tijelo, jednostruki keramički spoj i može se ponovno puniti s 3,5M KCl AgCl.

 

Formulacija stakla za niske temperature

Mjerenje pH na vrlo visokim temperaturama štetno je za osjetljivi stakleni vrh i skratit će joj životni vijek. pH elektroda sa staklom opće namjene (GP) imat će otpor od 100 megahama na 25 °C, dok je otpor LT stakla oko 50 megahama na 25 °C. Kako se temperatura stakla smanjuje u uzorku, otpor LT stakla približit će se otporu GP stakla. Ako se koristi GP staklo, otpor bi se povećao iznad optimalnog raspona, što bi rezultiralo povećanom impedancijom i na kraju utjecalo na mjerenje. HI1330B prikladan je za upotrebu s uzorcima koji mjere od -5 do 70 °C.

 

Sferni vrh

Sferini vrh je za opću namjenu. Ostali oblici vrhova uključuju konus za prodor i ravni vrh za površinska mjerenja.

 

Stakleno tijelo

Stakleno je tijelo idealno za laboratorijsku uporabu. Staklo je otporno na mnoge agresivne kemikalije i lako se čisti. Stakleno tijelo također omogućuje brzi prijenos topline na unutarnji referentni elektrolit. mV generiran referentnom ćelijom ovisi o temperaturi. Što brže elektroda postigne ravnotežu, to je referentni potencijal stabilniji.

 

Jednostruki keramički spoj

Vanjski spoj elektrode, poznat i kao solni most, neophodna je komponenta električnog kruga. Kretanje iona mora prolaziti kroz spoj radi stabilnog očitanja. Vanjska referenca ima jednu keramičku fritu. Keramika je porozni materijal koji se lako stapa sa staklenim tijelom i ima sličan koeficijent širenja. Jedan keramički spoj ima protok od 15-20 μL / sat. Dostupni su i drugi tipovi spojeva s većim protocima i izrađeni od različitih materijala.

 

Punjiva

HI1330B je sonda s ponovnim punjenjem. Budući da se radi o elektrodi s jednostrukim pH spojem, otopina za punjenje je HI7071 3,5M KCl AgCl. Ako koristite pH elektrodu koja se može puniti, poklopac za punjenje treba ukloniti prije kalibracije i mjerenja. Uklanjanje kapice stvara pozitivan tlak glave u referentnoj ćeliji te omogućujući veću brzinu protoka elektrolita kroz vanjski spoj. Veća brzina protoka rezultirat će bržim i stabilnijim očitanjem.

 

BNC priključak

HI1330B koristi BNC priključak. Ova vrsta priključka je univerzalna jer se može koristiti na bilo kojem pH metru koji ima ženski ulaz BNC sonde. Ostale vrste priključka uključuju DIN, vijčani, T-tip i 3,5 mm. Ove su vrste priključaka vlasničke za određenu vrstu brojila i nisu zamjenjive.

 

Specifikacije

 
Područje mjerenja pH: 0 do 12
Vrsta referentne ćelije jednostruka, Ag/AgCl
Vrsta spoja / brzina protoka keramika, pojedinačno / 15-20 μL / h
Punjivi elektrolit 3.5M KCl AgCl
Materijal tijela staklo
Vrh / Oblik sferna (dia: 5 mm)
Odgovarajući pin ne
Maks. Tlak 0,1 bar
Područje rada temperature -5 do 70°C (23 do 158°F) - LT
Duljina tijela / ukupna duljina 80 mm / 175.5 mm
Senzor temperature ne
Vanjski promjer 5 mm
Kabel koaksijalni; 1 m (3.3’)
Vrsta konektora BNC
Pojačalo ne
Preporučena upotreba epruvete, bočice
Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana