SKU
HI1343B

PEI Body pH Electrode with Calomel References with BNC Connector - HI1343B

196,00 €
Na lageru

HI1343B je jednostruka pH elektroda s PEI tijelom s BNC priključkom. Ova elektroda ima jedan keramički spoj u vanjskoj referentnoj ćeliji, a sferni dio za senzor pH je izrađen od visokotemperaturnog stakla. Referentni sustav živa/živa (I) klorid (Hg/Hg2Cl2) osigurava stabilan referentni potencijal bez prisutnosti srebra. Ovo razmatranje dizajna idealno je za aplikacije koje uključuju Tris pufer. 

  • Kalomel referenca 
  • Punjiva elektroda 
  • Visokotemperaturno (HT) staklo 

pH elektroda s PEI tijelom i kalomel referencama 

Hanna Instruments nudi širok izbor pH elektroda koje su dizajnirane za različite primjene. Vrsta stakla koja se koristi za određivanje pH vrijednosti, oblik vrha, materijal tijela, vrsta spoja, vrsta referentne vrijednosti i korišteni elektrolit samo su neka od razmatranja dizajna. HI1343B koristi visokotemperaturno (HT) staklo, sferni vrh, stakleno tijelo, jednu keramičku fritu, jednostruki spoj i može se ponovno puniti s 3,5 M KCl. 

 

Visokotemperaturna staklena formulacija 

Mjerenje pH na vrlo visokim temperaturama štetno je za osjetljivi stakleni vrh i skratit će joj životni vijek. pH elektroda sa staklom opće namjene (GP) imat će otpor od 100 megaoma na 25°C, dok je otpor HT stakla oko 400 megaoma na 25°C. Kako se HI1343B koristi na povišenim temperaturama, otpor se smanjuje kako bi se približio otporu GP stakla. HI1343B je prikladan za korištenje s uzorcima koji mjere od 0 do 60°C. 

 

Sferni vrh 

Sferni vrh je za opću namjenu. Ostali oblici vrha uključuju konus za prodiranje i ravni vrh za površinska mjerenja. 

 

PEI tijelo 

Tijelo HI1343B sastavljeno je od polieterimidne (PEI) smole. PEI tijelo je pogodno za širok raspon primjena i ističe se u terenskim mjerenjima zbog svoje izdržljivosti. Zaštita oko sferičnog staklenog vrha minimizira lom zbog slučajnog udarca ili pada elektrode. PEI plastika je visokokvalitetna plastika koja je kemijski otporna na mnoge agresivne kemikalije. 

 

Pojedinačni keramički vanjski spoj 

HI1343B je dizajn s jednim spojem. Spoj također poznat kao solni most je neophodna komponenta električnog kruga. Kretanje iona mora teći kroz spoj za stabilno očitanje. Vanjska referenca ima jednu keramičku fritu. Keramika je porozan materijal koji se lako spaja sa staklenim tijelom i ima sličan koeficijent ekspanzije. Jedan keramički spoj ima brzinu protoka od 15-20 μL/sat. Dostupni su i drugi tipovi spojeva s većim protokom i izrađeni od različitih materijala. 

 

BNC priključak 

HI1343B koristi BNC priključak. Ovaj tip priključka je univerzalan po tome što se može koristiti na bilo kojem pH mjeraču koji ima ženski ulaz BNC sonde. Ostale vrste priključka uključuju DIN, tip vijaka, T-tip i 3,5 mm da spomenemo samo neke. Ove vrste priključka obično su vlasničke za određenu vrstu mjerača i nisu zamjenjive. 

 

Specifikacije 

Ime specifikacije 

Detalji 

SKU 

HI1343B 

Opis 

kombinirana pH elektroda 

Referenca 

jednostruka, Hg/Hg2Cl2 

Spoj / brzina protoka 

keramički, jednostruka / 15-20 µL/h 

Elektrolit 

KCl 3.5M 

Maksimalni tlak 

0.1 bar 

Raspon 

pH: 0 do 14 

Preporučena radna temperatura 

0 do 60°C (32 do 140°F) - HT 

Vrh / oblik 

sferni (dia: 7.5 mm) 

Temperaturni senzor 

ne 

Pojačalo 

ne 

Materijal tijela 

PEI 

Kabel 

koaksijalni; 1 m (3.3’) 

Preporučena upotreba 

specifično za Tris pufer 

Priključak 

BNC 

Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana