SKU
HI3619D

ORP elektroda s DIN priključkom za opći laboratorij - HI3619D

209,00 €
Na lageru
HI3619D je elektroda sa staklenim tijelom, punjivo, jednostruki spoj, digitalna ORP elektroda s DIN priključkom. Ova elektroda ima jedan keramički spoj kao dio referentne ćelije i platinasti ORP osjetni klin. Ovo razmatranje dizajna idealno je za opću laboratorijsku upotrebu i dezinfekciju ORP mjerenja.
  • Platinasta igla
  • Jednostruki keramički spoj
  • Upotreba u laboratorijske opće svrhe s pH metrima HI98140, HI98150, HI98230, HI98240

Hanna Instruments nudi široku paletu ORP elektroda koje su dizajnirane za mnogo različitih primjena. Vrsta materijala koji se koristi za osjetničku iglu, vrsta stakla koja se koristi za materijal tijela, vrsta spoja, vrsta referentne vrijednosti i korišteni elektrolit samo su neka od razmatranja dizajna.

HI3619D koristi platinastu iglu, stakleno tijelo, jednostruki keramički spoj i može se ponovno puniti s 3,5M KCl AgCl.

 

Platinasti osjetljivi pin

Senzor HI3619D ORP izrađen je od platine. ORP senzor mora biti kemijski inertan; ne može se sam oksidirati ili reducirati. Također mora imati odgovarajuće površinske karakteristike za promicanje brze izmjene elektrona, svojstva poznatog kao velika gustoća izmjenične struje. Pokazalo se da dva plemenita metala dobro rade u tu svrhu: čista platina i čisto zlato koriste se u izradi ORP senzora. Često se daje prednost platinastom senzoru jer je mehanički jednostavniji i sigurniji za proizvodnju. Platina se može zavariti na staklo i ima isti toplinski koeficijent. Signal platinskog senzora provodi se kroz tijelo elektrode i zajedno s referentnim signalom vodi do mjernog mjerača.

 

Stakleno tijelo

Stakleno je tijelo idealno za laboratorijsku uporabu. Staklo je otporno na mnoge agresivne kemikalije i lako se čisti. Stakleno tijelo također omogućuje brzi prijenos topline na unutarnji referentni elektrolit. mV koji generira referentna ćelija ovisi o temperaturi. Što je ravnoteža brža, referentni potencijal je postojaniji.

 

Jednostruki keramički spoj

Vanjski spoj elektrode, poznat i kao solni most, neophodna je komponenta električnog kruga. Kretanje iona mora prolaziti kroz spoj radi stabilnog očitanja. Vanjska referenca ima jednu keramičku fritu. Keramika je porozni materijal koji se lako stapa sa staklenim tijelom i ima sličan koeficijent širenja. Jedan keramički spoj ima protok od 15-20 μL / sat. Dostupni su i drugi tipovi spojeva s većim protocima i izrađeni od različitih materijala.

 

Punjiva

HI3619D je sonda za ponovno punjenje. Budući da se radi o ORP elektrodi s jednim spojem, otopina za punjenje je HI7071 3,5M KCl AgCl. Ako se koristi ORP elektroda koja se može ponovno napuniti, poklopac za punjenje treba ukloniti prije mjerenja. Uklanjanjem poklopca stvara se pozitivni tlak u referentnoj ćeliji što omogućuje veću brzinu protoka elektrolita kroz vanjski spoj. Veća brzina protoka rezultirat će bržim i stabilnijim očitanjem.

 

DIN priključak

HI3619D koristi DIN priključak. Ova vrsta priključka općenito je vlasništvo mjerača s kojima se isporučuju i možda neće biti zamjenjive. Ostale vrste konektora uključuju BNC, vijčani, T-tip i 3,5 mm da nabrojimo neke.

 

Specifikacije

 

Materijal tijela

Staklo

Referentna elektroda

jednostruki, Ag/AgCl

Spoj / protok

keramički, jednostruki / 15-20 uL / ​​h

Elektrolit

3,5 M KCl AgCl

Raspon

ORP: ±2000 mV

Maks. tlak

0.1 bar

Oblik sonde

igla od platina

Promjer

12 mm

Duljina tijela / ukupna duljina

120 mm / 175.5 mm

Preporučena radna temperatura

20 do 40°C (68 do 104°F)

Temperaturni senzor

Ne

Odgovarajuća pin

Ne

Pojačalo

Da

Kabel

7-polni; 1 m (3.3')

Povezivanje

DIN

Primjena

opća namjena, laboratorijska opća namjena, ORP titracije

Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana