Testovi za ispitivanje kiselina maslinovog ulja - HI3897
- Kalibrirana šprica za doziranje
- Boce s otapalom za jednokratnu upotrebu
- Speedsafe™ magnetska mješalica
Komplet za ispitivanje kiselosti maslinovog ulja HI3897 sveobuhvatan je komplet dizajniran za mjerenje postotka kiselosti vašeg maslinovog ulja.
Početnim otapanjem u organskom otapalu, uzorak maslinovog ulja titrira se natrijevim hidroksidom dok se ne primijeti promjena boje. U kompletu se nalazi šest boca organskog otapala, od kojih je svaka prikladna za jedan titracijski test. Osnovna otopina titranta dodaje se uzorku kap po kap pomoću plastične kalibrirane štrcaljke i suženog vrha. HI3897 je savršeno rješenje za proizvođače maslinovog ulja koji cijene brz i točan način određivanja kvalitete svog proizvoda.
Značajke na prvi pogled
Kompletna postavka ispitivanja
- Svi potrebni materijali uključeni su u komplet za ispitivanje, kao što su bočice s otapalom za jednokratnu upotrebu, otopina titranta, kalibrirana štrcaljka i magnetska mješalica.
Visoka rezolucija
- Očitanja od 0,00 do 1,00% kiselosti određena su do 0,01% (0,01 ml) razlučivosti.
Dostupni zamjenski reagensi
- Nema potrebe za kupnjom novog kompleta kada su reagensi potrošeni. Novi komplet reagensa koji sadrži otopinu titranta i boce organskog otapala za 10 ispitivanja može se naručiti pojedinačno.
Značaj upotrebe
Kiselost (kao% oleinske kiseline) najosnovnije je mjerenje maslinovog ulja. Primarni je pokazatelj čistoće i svježine maslinovog ulja. Kvaliteta maslinovog ulja izravno je povezana sa stupnjem razgradnje masnih kiselina u ulju. Kako se vezane masne kiseline razgrađuju, stvaraju se slobodne masne kiseline, povećavajući postotak kiselosti ulja. Kiselost je mjera slobodnih masnih kiselina prisutnih u ulju koja je izravno povezana s njegovom čistoćom. Na kvalitetu maslinovog ulja mogu negativno utjecati tijekom sazrijevanja ili uvjeti okoline. Nepravilno rukovanje, obrada i ozljede tijekom berbe također mogu pridonijeti razgradnji masnih kiselina i povećanju slobodne kiselosti. Nepravilno i / ili dugotrajno skladištenje može uzrokovati razgradnju maslinovog ulja i užegnutost. Redovita ispitivanja kiselosti najbolji su način da se osigura i održi kvaliteta i svježina. Kiselost se koristi za razlikovanje ekstra djevičanskog maslinovog ulja od svih ostalih maslinovih ulja. Prema uredbi CEE 2568/91, maslinovo ulje smatra se ekstra djevičanskim kada je razina kiselosti ispod 1%. Niska vrijednost kiselosti također ukazuje na prirodni postupak ekstrakcije koji se dogodio ubrzo nakon berbe maslina.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje: Kiselost <1%
- „Savršen okus i miris“ s maksimalnom kiselošću od 1 g / 100 g oleinske kiseline
Obično djevičansko maslinovo ulje: Kiselost 2 - 3,3% (tolerancija 10%)
- “Dobar okus i miris” s maksimalnom kiselošću od 3,3 g / 100 g oleinske kiseline
Djevičansko maslinovo ulje Lampante: >3.3% Nije prikladno za prehranu ljudi
- "Nema okusa i mirisa" s maksimalnom kiselošću > 3.3 g/100 g oleinske kiseline
Specifikacije
Naziv | Detalji |
---|---|
SKU | HI3897 |
Vrsta | titracija |
Najmanji prirast | 0.01 mL = 0.01% |
Metoda | titracija |
Broj ispitivanja | 6 |
Informacije o narudžbi | HI3897 isporučuje se sa 6 boca organskog otapala spremnih za upotrebu, magnetskom miješalicom HI180I / MB, kalibriranom štrcaljkom za doziranje ulja, kalibriranom štrcaljkom za doziranje titranta s vrhom, titrantom (bočica od 20 ml), transportnim kovčegom i uputama. |
Reagens | HI3897-010 |
Raspon kiselosti | 0.00 do 1.00 % kiselosti |