SKU
HI4113

Kombinirana ionska selektivna elektroda za određivanje nitrata (ISE) - HI4113

1.015,00 €
Na lageru
HI4113 je elektroda s tekućom membranom, ionska selektivna elektroda (ISE) za određivanje nitrata (NO3-) u otopini. PVC membrana s organskim izmjenjivačem iona stvara potencijalnu promjenu zbog izmjene nitratnih iona između organske polimerne membrane i uzorka. Unutarnji osjetni elementi smješteni su u izdržljivom tijelu od polieterimida (PEI). HI4113 idealan je za razne primjene u prehrambenoj industriji, poljoprivredi i analizi vode.
  • Senzor tekuće membrane
  • Konusna geometrija
  • Otkrivanje od 0,62 do 6,200 mg / L NO3-
Elektroda za selekciju nitratnog iona HI4113 kompletna je potenciometrijska ćelija koja sadrži referencu srebro / srebrov klorid (Ag / AgCl) smještenu unutar PEI plastičnog tijela s elektrolitom amonijevog sulfata. Unutarnji elementi izolirani su od uzorka membranom osjetljivom na organski polimer.

Hannina kombinacija ISE s tekućom membranom dizajnirana je s spojem u obliku konusa. Geometrija konusnog senzora čini spoj tekućine s ispitnom otopinom na vrhu spojnog konusa, proizvodeći vrlo stabilan referentni potencijal i dosljedne brzine protoka elektrolita u otopinu. Jednostavnim pritiskom gornjeg dijela ISE olakšava se pražnjenje otopine za punjenje elektrolita i zamjena po potrebi.

Da bi HI4113 mogao točno izmjeriti nitrat, važno je da se ionska čvrstoća etalona i uzorka prilagodi visokoj i konstantnoj vrijednosti otopinom za podešavanje nitratske ionske snage (ISA). ISA osigurava da je koeficijent aktivnosti konstantan, tako da se može mjeriti koncentracija slobodnih nitratnih iona. Mjerenje svih otopina s konstantnim ionskim jakošću smanjuje granicu pogreške između mjerenja. HI4113 nitratna tekuća membrana ISE može mjeriti od 10µM (0,62 mg / L) do 0,1M (6,200 mg / L).

Tablica pretvorbe za NO3-

  Pomnožiti

mol / L (M) do ppm (mg / L)

62000

ppm (mg / L) do M (mol / L)

1.61 x 10-5

Značajke na prvi pogled

Zamjenjivi moduli osjetnika

  • Kombinirani tekući membranski ISE su elektrode koje otkrivaju slobodne ione u otopini. Ova vrsta ISE dizajnirana je tako da uključuje jednostavnu zamjenu senzorskog modula.

Izdržljivo PEI tijelo

  • Tijelo sonde sastoji se od trajne plastike od polieterimida (PEI).

BNC povezivanje

  • HI4113 ima univerzalni BNC priključak za jednostavno spajanje na bilo koji stolni mjerač sa ženskim ulazom BNC sonde.

Teorija operacije

Elektroda za selekciju iona s tekućom membranom razvija napon zbog izmjene iona koja se događa između otopine i polimerne membrane koja sadrži organsku smolu za izmjenu iona. Kada se dodavanjem ISA fiksira ionska snaga otopine, napon je proporcionalan koncentraciji slobodnih iona u otopini.

Specifikacije

Specifikacije Detalji
SKU HI4113
Tip polimerna membrana; kombinacija
Optimalni raspon pH 3.0 do 8
Temperaturni Raspon 0 do 40°C
Promjer 12 mm
Duljina 120 mm
Materijal tijela PEI/PVC
Kabel 1 m koaksijalni
Uobičajene primjene određivanje slobodnog nitrata u prirodnim vodama (slatkim i morskim) te u emulgiranim uzorcima hrane i biljaka
Priključak BNC
Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana