SKU
HI1131B

Kombinirana punjiva pH elektroda s BNC priključkom - HI1131B

162,00 €
Na lageru
HI1131B je punjiva pH elektroda sa staklenim tijelom, duplim spojom te s BNC priključkom. Ova elektroda ima keramički spoj u vanjskoj referentnoj ćeliji, a dio sfernog pH senzora je izrađen od stakla visoke temperature. Ovaj dizajn je idealan za laboratorijske uzorke, pivo i druge tekuće uzorke, kao i za opću namjenu.

Konvencionalne elektrode obično imaju jedan spoj. Kao što je prikazano na slici gore, te elektrode imaju samo jedan spoj između unutarnje žice refernce i vanjske otopine. Pod nepovoljnim uvjetima, kao što su visokotlačne, visokotemperaturne, visoko kisele ili alkalne otopine, pozitivni protok elektrolita kroz spoj često se obrne, što dovodi do ulaska otopine uzorka u referentni odjeljak. Ako ostane neprovjereno, referentna elektroda se može kontaminirati, što dovodi do potpunog kvara elektrode. Drugi potencijalni problem s elektrodama s jednim spojem je začepljenje spoja zbog taloženja srebrnog klorida (AgCl). Srebro se može lako taložiti u uzorcima koji sadrže tris pufer ili teške metale. Kada otopina elektrolita dođe u kontakt s uzorkom, dio AgCl-a će se taložiti na vanjskoj strani spoja. Rezultat je kriva očitanja dobivenih od senzora.

Hannin sustav dvostrukog spoja, kao što i sam naziv implicira, ima dva spoja, od kojih je samo jedan u kontaktu s uzorkom, kao što je prikazano na slici. Pod nepovoljnim uvjetima vidljiva je ista tendencija ulaska uzorka. Međutim, budući da je sustav referentne elektrode fizički odvojen od srednjeg područja elektrolita, kontaminacija elektrode je minimizirana. Vjerojatnost začepljenja spoja je također smanjena s dvostrukom spojnom elektrodom, budući da vanjska referentna ćelija koristi otopinu za punjenje koja je "bez srebra". Budući da nema prisutnog srebra, nema taloga koji bi se mogao stvoriti da bi se začepio spoj.

 

Specifikacije

 

Ime specifikacije

Detalji

SKU

HI1131B

Opis

punjiva, kombinirana pH electroda

Referenca

dvostruki, Ag/AgCl

Elektrolit

3.5M KCl

Maksimalni tlak

0.1 bar

Raspon

pH: 0 do 13

Preporučena radna temperatura

0 do 100°C (32 do 212°F) — HT

Vrh / Oblik

sferni (dia: 9.5 mm)

Temperaturni senzor

DIN model samo

Pojačalo

DIN model samo

Materijal tijela

staklo

Kabel

koaksijalni; 1 m (3.3’)

Preporučena upotreba

laboratorij opće namjene, pivo

Priključak

BNC

 

 

Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana