SKU
HI36180

Digitalna ORP elektroda opće namjene - HI36180

221,00 €
Na lageru
HI36180 je elektroda sa staklenim tijelom, dvostruki spoj, digitalna ORP elektroda koja se može ponovno napuniti, s ugrađenim temperaturnim senzorom za temperaturno kompenzirana mjerenja. Ova elektroda ima jedan keramički spoj, a ORP osjetni klin izrađen je od platine. Elektroda HI36180 ima ugrađeni mikročip koji pohranjuje tip senzora, serijski broj i podatke o kalibraciji. Ova se sonda povezuje s brojilom pomoću konektora od 3,5 mm. Priključak od 3,5 mm zaštićen je od brojila koja koriste digitalne elektrode. Ovo razmatranje dizajna idealno je za laboratorije i ORP mjerenja opće namjene.
  • Ugrađeni mikročip
  • Platinasti osjetljivi pin
  • 3.5 mm priključak

Hanna Instruments nudi široku paletu ORP elektroda koje su dizajnirane za mnogo različitih primjena. Vrsta materijala koji se koristi za osjetničku iglu, vrsta stakla koja se koristi za materijal tijela, vrsta spoja, vrsta referentne vrijednosti i korišteni elektrolit samo su neka od razmatranja dizajna.

HI36180 ima platinasti osjetni zatik, stakleno tijelo, dvostruki referentni spoj i može se ponovno puniti s 3,5M KCl.

 

Ugrađeni mikročip

U ugrađeni mikročip pohranjuju se tip senzora, serijski broj i podaci o kalibraciji, uključujući datum, vrijeme, pomak, nagib, stanje sonde i korištene odbojnike. Ovi podaci automatski se dohvaćaju u sustavu edge® nakon što je elektroda priključena. Sposobnost prijenosa informacija omogućuje zamjenu sondi bez potrebe za ponovnom kalibracijom. Sva pH mjerenja provode se unutar elektrode i digitalno prenose na mjerač. Time se prevladavaju svi problemi s bukom povezani s tradicionalnim analognim mjernim sustavom visoke impedance. Električna buka može se generirati iz ugrađenog temperaturnog senzora i tijekom rada u vlažnom okruženju.

 

Platinasti osjetljivi pin

Senzor HI36180 ORP izrađen je od platine. ORP senzor mora biti kemijski inertan; ne može se sam oksidirati ili reducirati. Također mora imati odgovarajuće površinske karakteristike za promicanje brze izmjene elektrona, svojstva poznatog kao velika gustoća izmjenične struje. Pokazalo se da dva plemenita metala dobro rade u tu svrhu: čista platina i čisto zlato koriste se u izradi ORP senzora. Često se daje prednost platinastom senzoru jer je mehanički jednostavniji i sigurniji za proizvodnju. Platina se može zavariti na staklo i ima isti toplinski koeficijent. Signal platinskog senzora provodi se kroz tijelo elektrode i zajedno s referentnim signalom vodi do mjernog mjerača.

 

Stakleno tijelo

Stakleno je tijelo idealno za laboratorijsku uporabu. Staklo je otporno na mnoge agresivne kemikalije i lako se čisti. Stakleno tijelo također omogućuje brzi prijenos topline na unutarnji referentni elektrolit. mV koji generira referentna ćelija ovisi o temperaturi. Što je ravnoteža brža, referentni potencijal je postojaniji.

 

Dvostruka referenca spajanja

Dvostruka spojna elektroda ima unutarnji odjeljak koji okružuje referentnu žicu. Ioni srebra prisutni su u elektrolitu unutarnjeg odjeljka u kojem se nalazi referentna žica Ag / AgCl; elektrolit izvan ovog odjeljka ne sadrži srebro. Dizajn dvostrukog spoja znači da u uzorku gotovo nikakvo srebro iz elektrode ne ulazi. Ovaj dizajn omogućuje mjerenje u aplikacijama u kojima su ioni srebra u uzorku nepoželjni ili su vjerojatni da će se formirati talog srebra na spojnici.

 

Punjiva

HI36180 je sonda za ponovno punjenje. Budući da se radi o ORP elektrodi s dvostrukim spojem, otopina za punjenje je HI7082 3,5M KCl. Ako se koristi ORP elektroda koja se može ponovno napuniti, poklopac za punjenje treba ukloniti prije mjerenja. Uklanjanjem poklopca stvara se pozitivni tlak u referentnoj ćeliji što omogućuje veću brzinu protoka elektrolita kroz vanjski spoj. Veća brzina protoka rezultirat će bržim i stabilnijim očitanjem.

 

Ugrađeni temperaturni senzor

HI36180 ima ugrađeni senzor temperature termistora koji se nalazi na vrhu elektrode koja pokazuje pH. Termistorski temperaturni osjetnik omogućuje očitavanje temperature s velikom preciznošću i trebao bi biti što bliži indikatorskoj pH elektrodi kako bi se kompenzirao učinak temperature na membranski potencijal. Točnim očitanjem moguće je postići točno očitavanje kompenzirano temperaturom.

 

Specifikacije

 

Materijal tijela

Staklo

Referentna elektroda

jednostruki, Ag/AgCl

Spoj / protok

keramički, jednostruki / 15-20 uL / ​​h

Elektrolit

3.5M KCl AgCl

Raspon

 ORP: ±2000 mV

Maks. tlak

0.1 bar

Oblik sonde

igla od platina

Preporučena radna temperatura

-5 do 100 ° C (23 do 212 ° F)

Temperaturni senzor

Da

Odgovarajuća pin

Ne

Pojačalo

Da

Digitalni

Da

Kabel

7-polni; 1 m (3.3')

Povezivanje

3.5 mm priključak

Primjena

laboratorij opće namjene

Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2024 Sva prava pridržana