Digitalni refraktometar za mjerenje šećera u vinu HI96814
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 253,00 EUR (1.906,23 kn)
Digitalni vinski refraktometar HI96814 pretvara indeks loma vinskog soka ili mošta u koncentraciju saharoze u jedinicama težinskih postotaka, % Brix (također se naziva °Brix). Korištena konverzija temelji se na ICUMSA Methods Book (Međunarodna komisija za jedinstvene metode analize šećera). Budući da je većina šećera u soku od grožđa fruktoza i glukoza, a ne saharoza, očitavanje se ponekad naziva "Prividni Brix".
Uz % Brix, HI96814 uključuje još dvije vage koje se koriste u vinskoj industriji: °Oechsle i °KMW.
°Oechsle (°Oe) se uglavnom koristi u njemačkoj, švicarskoj i luksemburškoj vinarskoj industriji za mjerenje sadržaja šećera u moštu. Skala °Oe temelji se na specifičnoj težini pri 20°C ((S.G.(20/20)) i predstavlja prve 3 znamenke nakon decimalne točke. Jedan °Oe je otprilike jednak 0,2 % Brixa.
°Oe = [(S.G.(20/20)) - 1] x 1000
°Klosterneuburger Mostwaage (°KMW) se u Austriji koristi za mjerenje sadržaja šećera u moštu. °KMW je povezan s °Oe sljedećom jednadžbom: °Oe = °KMW x [(0,022 x °KMW) + 4,54] 1 °KMW je otprilike ekvivalentno 1% Brixa ili 5 °Oe. °KMW je također poznat kao °Babo.
“Potencijalni” ili “vjerojatni” alkohol je procjena udjela alkohola (% vol/vol) u gotovom vinu na temelju pretvorbe između šećera i alkohola. Ova konverzija ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su vrsta grožđa, zrelost grožđa, regija uzgoja te učinkovitost i temperatura fermentacije kvasca
HI96814 je jednostavan za korištenje alat za vinare za mjerenje šećera u grožđu ili moštu, na polju ili u laboratoriju.
- Dizajniran za analizu vinskog šećera
- Algoritmi temperaturne kompenzacije temeljeni na otopini saharoze
- 0 do 50 % Brix raspon s ± 0,2 % Brix preciznošću
- Oechsle raspon od 0 do 230° s točnošću ± 1 °Oe
- Raspon od 0 do 42° KMW s točnošću ± 0,1° KMW
Izrada standardne % Brix (saharoze) otopine
Da biste napravili Brix rješenje, slijedite postupak u nastavku:
- Stavite posudu (kao što je staklena bočica ili boca s kapaljkom koja ima poklopac) na analitičku vagu.
- Tarirajte ravnotežu.
- Izvažite X grama saharoze visoke čistoće (CAS #: 57-50-1) izravno u čašu.
- U čašu dodajte destiliranu ili deioniziranu vodu tako da ukupna težina otopine bude 100 g.
- Napomena: Otopine iznad 65% možda će trebati snažno promiješati ili protresti i zagrijati u vodenoj kupelji do otprilike 40°C (104°F).
- Uklonite otopinu kada se saharoza otopi i ostavite da se ohladi prije upotrebe.
Primjer za pripremu kao 25% otopine saharoze:
%Brix |
saharoza(g) |
Voda(g) |
Ukupno(g) |
25 |
25.000 |
75.000 |
100.00 |
Indeks loma
HI96814 mjeri mjerenja na temelju indeksa loma uzorka. Indeks loma je mjera ponašanja svjetlosti dok prolazi kroz uzorak. Ovisno o sastavu uzorka, svjetlost će se drugačije lomiti i reflektirati. Mjerenjem ove aktivnosti pomoću senzora linearne slike, indeks loma uzorka može se procijeniti i koristiti za određivanje njegovih fizikalnih svojstava kao što su koncentracija i gustoća. Uz linearni senzor slike, HI96814 koristi LED svjetlo, prizmu i leću kako bi mjerenje bilo moguće.
Varijacije u temperaturi utječu na točnost očitanja refraktometrije, pa se upotreba temperaturne kompenzacije jako preporučuje za pouzdane rezultate. HI96814 sadrži ugrađeni temperaturni senzor i programiran je s algoritmima temperaturne kompenzacije u skladu sa ICUMSA Standardom knjige o metodama za težinski postotak saharoze.
Značajke na prvi pogled
Kalibracija u jednoj točki
- Kalibrirajte destiliranom ili deioniziranom vodom
Mala veličina uzorka
- Veličina uzorka može biti samo 2 metričke kapi (100 μl)
Brzi, točni rezultati
- Očitanja se prikazuju za otprilike 1,5 sekunde
Dvorazinski LCD
- Dvorazinski LCD istovremeno prikazuje mjerenje i očitanja temperature
Indikatori baterije
- Razina postotka baterije preostale pri pokretanju i indikator slabe baterije
Automatsko isključivanje
- Kako bi se produžio vijek trajanja baterije, mjerač se automatski isključuje nakon tri minute nekorištenja
IP65 vodootporna zaštita
- Vodootporno kućište od ABS plastike dizajnirano za rad u laboratorijskim i terenskim uvjetima.
Bušotina uzorka od nehrđajućeg čelika
- Jednostavan za čišćenje i otporan na koroziju
automatska kompenzacija temperature (ATC)
- Uzorci su automatski kompenzirali temperaturne varijacije
SKU |
HI96814 |
Raspon sadržaja šećera |
0 do 50% Brix; 0 do 230°Oechsle; 0 do 42°KMW |
Razlučivost sadržaja šećera |
0.1% Brix; 1°Oechsle; 0.1°KMW |
Točnost sadržaja šećera |
±0.2% Brix; 1°Oechsle ±0.2°KMW |
Raspon temperature |
0,0 do 80,0°C (32,0 do 176,0°F) |
Temperaturna rezolucija |
0.1°C (0.1°F) |
Preciznost temperature |
±0.3°C (±0.5°F) |
Automatsko isključivanje |
nakon tri minute nekorištenja |
Vrsta baterije / vijek trajanja |
9V / približno 5000 očitanja |
Ocjena kućišta |
IP65 |
Dimenzije |
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”) |
Težina |
420 g (14.8 oz.) |
Refraktometar Izvor svjetlosti |
žuti LED |
Refraktometar Temperaturna kompenzacija |
automatski između 10 i 40°C (50 do 104°F) |
Minimalni volumen uzorka |
100 μL (za potpuno pokrivanje prizme) |
Uzorak ćelije |
prsten od nehrđajućeg čelika i prizma od kremenog stakla |
Vrijeme mjerenja |
otprilike 1,5 sekunde |
Informacije o narudžbi |
Isporučuje se s baterijom i uputama za uporabu. |
Jamstvo |
2 godine |