SKU
HI96814

Digitalni refraktometar za mjerenje šećera u vinu HI96814

Special Price 1.219,75 kn Regular Price 1.435,00 kn
Na lageru

HI96814 je robustan, prijenosni digitalni refraktometar dizajniran za mjerenje šećera (% Brix, °Oe i °KMW) u vinu, soku i moštu. HI96814 ima visoku točnost od ±0,2% Brix, ±1°Oe i ±0,2°KMW. Sva očitanja se automatski kompenziraju za temperaturne varijacije prema standardu ICUMSA Methods Book i prikazuju se s vremenom odziva od 1,5 sekunde. Zapečaćena prizma od kremenog stakla i bunar od nehrđajućeg čelika lako se čiste. Samo obrišite mekom krpom u pripremi za sljedeći uzorak.

  • Veličina uzorka samo 2 metričke kapi (100 μll)
  • Zatvoreni bunar od nehrđajućeg čelika s visokokvalitetnom optičkom prizmom izrađenom od flint stakla
  • Brzo vrijeme odziva od 1,5 sekunde za temperaturno kompenzirana očitanja

grapes-vinyard-field

 

Digitalni vinski refraktometar HI96814 pretvara indeks loma vinskog soka ili mošta u koncentraciju saharoze u jedinicama težinskih postotaka, % Brix (također se naziva °Brix). Korištena konverzija temelji se na ICUMSA Methods Book (Međunarodna komisija za jedinstvene metode analize šećera). Budući da je većina šećera u soku od grožđa fruktoza i glukoza, a ne saharoza, očitavanje se ponekad naziva "Prividni Brix".

Uz % Brix, HI96814 uključuje još dvije vage koje se koriste u vinskoj industriji: °Oechsle i °KMW.

°Oechsle (°Oe) se uglavnom koristi u njemačkoj, švicarskoj i luksemburškoj vinarskoj industriji za mjerenje sadržaja šećera u moštu. Skala °Oe temelji se na specifičnoj težini pri 20°C ((S.G.(20/20)) i predstavlja prve 3 znamenke nakon decimalne točke. Jedan °Oe je otprilike jednak 0,2 % Brixa.

°Oe = [(S.G.(20/20)) - 1] x 1000

°Klosterneuburger Mostwaage (°KMW) se u Austriji koristi za mjerenje sadržaja šećera u moštu. °KMW je povezan s °Oe sljedećom jednadžbom: °Oe = °KMW x [(0,022 x °KMW) + 4,54] 1 °KMW je otprilike ekvivalentno 1% Brixa ili 5 °Oe. °KMW je također poznat kao °Babo.

“Potencijalni” ili “vjerojatni” alkohol je procjena udjela alkohola (% vol/vol) u gotovom vinu na temelju pretvorbe između šećera i alkohola. Ova konverzija ovisi o mnogim čimbenicima, kao što su vrsta grožđa, zrelost grožđa, regija uzgoja te učinkovitost i temperatura fermentacije kvasca

 

HI96814 je jednostavan za korištenje alat za vinare za mjerenje šećera u grožđu ili moštu, na polju ili u laboratoriju.

  • Dizajniran za analizu vinskog šećera
  • Algoritmi temperaturne kompenzacije temeljeni na otopini saharoze
  • 0 do 50 % Brix raspon s ± 0,2 % Brix preciznošću
  • Oechsle raspon od 0 do 230° s točnošću ± 1 °Oe
  • Raspon od 0 do 42° KMW s točnošću ± 0,1° KMW

Izrada standardne % Brix (saharoze) otopine

Da biste napravili Brix rješenje, slijedite postupak u nastavku:

  • Stavite posudu (kao što je staklena bočica ili boca s kapaljkom koja ima poklopac) na analitičku vagu.
  • Tarirajte ravnotežu.
  • Izvažite X grama saharoze visoke čistoće (CAS #: 57-50-1) izravno u čašu.
  • U čašu dodajte destiliranu ili deioniziranu vodu tako da ukupna težina otopine bude 100 g.
  • Napomena: Otopine iznad 65% možda će trebati snažno promiješati ili protresti i zagrijati u vodenoj kupelji do otprilike 40°C (104°F).
  • Uklonite otopinu kada se saharoza otopi i ostavite da se ohladi prije upotrebe.

Primjer za pripremu kao 25% otopine saharoze:

%Brix

saharoza(g)

Voda(g)

Ukupno(g)

25

25.000

75.000

100.00

 

Refractive_Index_Diagrams

Indeks loma

HI96814 mjeri mjerenja na temelju indeksa loma uzorka. Indeks loma je mjera ponašanja svjetlosti dok prolazi kroz uzorak. Ovisno o sastavu uzorka, svjetlost će se drugačije lomiti i reflektirati. Mjerenjem ove aktivnosti pomoću senzora linearne slike, indeks loma uzorka može se procijeniti i koristiti za određivanje njegovih fizikalnih svojstava kao što su koncentracija i gustoća. Uz linearni senzor slike, HI96814 koristi LED svjetlo, prizmu i leću kako bi mjerenje bilo moguće.

Varijacije u temperaturi utječu na točnost očitanja refraktometrije, pa se upotreba temperaturne kompenzacije jako preporučuje za pouzdane rezultate. HI96814 sadrži ugrađeni temperaturni senzor i programiran je s algoritmima temperaturne kompenzacije u skladu sa ICUMSA Standardom knjige o metodama za težinski postotak saharoze.

 

Značajke na prvi pogled

Kalibracija u jednoj točki

  • Kalibrirajte destiliranom ili deioniziranom vodom

Mala veličina uzorka

  • Veličina uzorka može biti samo 2 metričke kapi (100 μl)

Brzi, točni rezultati

  • Očitanja se prikazuju za otprilike 1,5 sekunde

Dvorazinski LCD

  • Dvorazinski LCD istovremeno prikazuje mjerenje i očitanja temperature

Indikatori baterije

  • Razina postotka baterije preostale pri pokretanju i indikator slabe baterije

Automatsko isključivanje

  • Kako bi se produžio vijek trajanja baterije, mjerač se automatski isključuje nakon tri minute nekorištenja

IP65 vodootporna zaštita

  • Vodootporno kućište od ABS plastike dizajnirano za rad u laboratorijskim i terenskim uvjetima.

Bušotina uzorka od nehrđajućeg čelika

  • Jednostavan za čišćenje i otporan na koroziju

automatska kompenzacija temperature (ATC)

  • Uzorci su automatski kompenzirali temperaturne varijacije

 

SKU

HI96814

Raspon sadržaja šećera

0 do 50% Brix; 0 do 230°Oechsle; 0 do 42°KMW

Razlučivost sadržaja šećera

0.1% Brix; 1°Oechsle; 0.1°KMW

Točnost sadržaja šećera

±0.2% Brix; 1°Oechsle ±0.2°KMW

Raspon temperature

0,0 do 80,0°C (32,0 do 176,0°F)

Temperaturna rezolucija

0.1°C (0.1°F)

Preciznost temperature

±0.3°C (±0.5°F)

Automatsko isključivanje

nakon tri minute nekorištenja

Vrsta baterije / vijek trajanja

9V / približno 5000 očitanja

Ocjena kućišta

IP65

Dimenzije

192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”)

Težina

420 g (14.8 oz.)

Refraktometar Izvor svjetlosti

žuti LED

Refraktometar Temperaturna kompenzacija

automatski između 10 i 40°C (50 do 104°F)

Minimalni volumen uzorka

100 μL (za potpuno pokrivanje prizme)

Uzorak ćelije

prsten od nehrđajućeg čelika i prizma od kremenog stakla

Vrijeme mjerenja

otprilike 1,5 sekunde

Informacije o narudžbi

Isporučuje se s baterijom i uputama za uporabu.

Jamstvo

2 godine

 

Sve cijene su izražene bez PDV-a i bez troškova dostave, osim ako nije drugačije navedeno. HANNA Instruments d.o.o. — Jure Kaštelana 19 — 10000 Zagreb (Hrvatska) — OIB 57503101510 ©2022 Sva prava pridržana